آلومینیوم و آلیاژهای آن
آشنایی با آلومینیوم و آلیاژهای آن :
آلومینیوم و آلیاژهای آن
ویژگی هایی که آلومینیوم و آلیاژهای آن را در طیف گسترده ای از کاربردها به یکی از باصرفه ترین و پر جذبه ترین فلزها تبدیل کرده است واضح هستند .
- سبکی
- ساخت پذیری
- خواص فیزیکی
- خواص مکانیک
- مقاومت در برابر خوردگی
- یا مجموعه ای از این ویژگی ها
کاربردهای اصلی آلومینیوم
کاربردهای اصلی آلومینیوم را به ترتیب نزولی و در مقیاس امروزی بازار این گونه می توان دسته بندی کرد :
- ساختمان سازی و سازه ها
- بسته بندی و کانتینرها
- حمل و نقل
- صنایع الکتریکی
- مصارف عمومی و …
شهرت آلومینیوم به خاطر دو ویژگی سبکی و مقاومت در برابر خوردگی آن است . این فلز دارای مقاومت عالی در برابر عوامل خورنده جو ، آب ( از جمله آب شور ) روغن ها و اغلب مواد شیمیایی است .
آلومینیوم همچنین بیشترین بازتاب انرژی تابشی در نور مرئی ، گرمای تابشی و امواج الکترومغناطیسی را داراست .
این فلز رسانای قوی الکتریکی و حرارتی است . آلومینیوم نافرومغناطیس بوده و این یکی از ویژگی های مهم در صنایع الکتریکی و الکترونیکی است . بی جرقه بودن این فلز در مجاورت مواد آتش زا و منفجره ، با اهمیت است . غیر سمی بودن ، آن را برای ساخت ظروف غذایی و آشامیدنی مناسب می کند .
آلومینیوم به دلیل صیقل طبیعی ظاهری فریبنده دارد از این رو می تواند نرم و براق شود یا در صورت نیاز به هر رنگ و بافتی در آید .
آلومینیوم فلز بسیار محکمی است . برخی آلیاژهای آن به مراتب از فولاد سازه ای محکم ترند .
سرانجام آلومینیوم که بیش از 8 درصد پوسته زمین را تشکیل می دهد به دلیل وجود ذخایر معدنی گسترده ، فراوان ترین فلز سازه ای است .
در ادامه پست های سایت به صورت جداگانه به معرفی و تشریح ویژگی های آلومینیوم پرداخته ایم و مشخصات انواع آلیاژهای آن را به صورت تخصصی بیان کرده ایم . برای مشاهده از وبلاگ سایت ما دیدن فرمایید .